Hvad betyder en dynes bæreevne?

Hvad betyder en dynes bæreevne? | JYSK

Når du køber en ny dyne, er det vigtigt at vide, hvor varm den er. Specielt i de kolde vintermåneder. Derfor skal du se nærmere på dynens bæreevne. Bæreevnen går fra 100 til 1100, hvor 1100 er det varmeste og mest isolerende. Mange tror fejlagtigt, at en tyk dyne er lig med en varm dyne. Men det er ikke altid tilfældet. Det kommer nemlig an på, hvilket materiale dynen er lavet af, og hvor godt den kan holde på luften.

En naturdynes bæreevne fortæller kort sagt, hvor meget luft fyldet kan bære. Jo højere bæreevne, jo bedre er dynen til at holde på varmen. Det betyder konkret, at der skal mere fyld til at lave en varm dyne, hvis bæreevnen er lav, og at en tynd dyne stadig kan være varm, hvis bæreevnen er høj.

En syntetisk dyne har ikke en bæreevne som sådan, men en varmeisoleringsevne. Den afhænger af, hvor meget luft der er i fibrene, og hvor godt de kan holde på luften. En syntetisk dyne kan være lige så varm som en naturdyne med høj bæreevne, men den vil typisk være tykkere og tungere.

Hvilken bæreevne skal du vælge?

Det afhænger af flere faktorer, som din personlige præference, din kropstemperatur og dit soveklima. Generelt kan man sige, at jo koldere du har det om natten, jo højere bæreevne skal du vælge. Men det er også vigtigt at tage hensyn til din svedproduktion og din allergi.

Hvis du sveder meget om natten, kan det være en fordel at vælge en syntetisk dyne med god åndbarhed og fugttransport. En syntetisk dyne kan også vaskes ved højere temperaturer end en naturdyne, hvilket er godt for allergikere.

Hvis du har det varmt om natten, kan det være en fordel at vælge en naturdyne med lav bæreevne og god ventilation. En naturdyne har også den egenskab, at den tilpasser sig din kropstemperatur og skaber et behageligt soveklima.

Et eksempel på en god dyne med høj bæreevne

Hvis du leder efter en god dyne med høj bæreevne, kan vi anbefale dig vores WELLPUR GOLD T60 DUN DYNE. Den har en bæreevne på hele 800 og er fyldt med 90% moskusdun og 10% småfjer. Den har et blødt og lækkert betræk i 100% bomuldscambric og er behandlet med GREENFIRST®, som beskytter mod husstøvmider på naturlig vis. Den har også NOMITE-mærket, som betyder, at den er velegnet til allergikere.

Denne dyne er perfekt til dig, der ønsker en let og luftig dyne med høj isoleringsevne. Den er velegnet til helårsbrug eller som vinterdyne i et køligt soveværelse. Den har et flot design med satinbånd og kassetter, som sikrer en jævn fordeling af fyldet.

Du kan købe denne dyne i forskellige størrelser og få den leveret hjem til dig eller afhente den i en af vores butikker. Du kan også finde matchende hovedpuder og sengetøj i vores sortiment. Hvis du vil vide mere om denne dyne eller andre produkter fra WELLPUR, kan du besøge vores hjemmeside eller kontakte vores kundeservice.

Vi håber, at du har fået et bedre indblik i, hvad en dynes bæreevne betyder, og hvordan du kan vælge den rigtige dyne til dig. Husk, at en god dyne er en investering i din søvnkvalitet og dit velvære. Så forkæl dig selv med en ny dyne fra JYSK i dag!

Kilde til billederne: Shutterstock